JPL lygos sezonas prasidėjo – „pirmas blynas” neprisvilo

Įspūdžiais dalinasi Stasys Rezgevičius:

Gegužės 11 – 12 dienomis, po ilgos tylos savo veikloje, Klaipėdos parasparnių klubas „Vakaris“, o tiksliau, naujasis jo lyderis Bronius Bružas, ėmėsi ir suorganizavo Jaunųjų pilotų lygos (JPL) varžybas.

Sunkiausia užduotis – surinkti teisėjų ir pagalbininkų komandą. Klube narių – viens, du ir viskas… Tai dėkui Remigijui Verteliui, Stasiui Arnašiui, Rimui Mizerui (2 dienas dirbusiam išvilktuvu) ir starto maršalui Broniui. Na ir aš, kaip vyr. teisėjas, prisidėjau prie bendro reikalo.

Pilotų susirinko 14 – iš Panevėžio Pasvalio, Vilniaus, Klaipėdos, gal ir Kauno, nebepamenu.

Pirmos dienos užduotis buvo nuskristi į Plungę. Oro sąlygos tik dviem pilotams leido uždėti ten tašką. Iškėlimai vyko sklandžiai, parvežimai nusigrybavusių irgi greitai ir be problemų.

Po pietų, dėl vis stiprėjančio vėjo priėmėm sprendimą startus sustabdyti. Saugumas pirmoje eilėje. Kaip ne kaip, čia susirinko dar ne asai.

Vakarinis pasisėdėjimas kaip visada – anekdotai, istorijos, įspūdžiai iš skrydžių.

Kitą dieną dangus dar liesesnis termikams. Bet jaunimas vis tiek kilo, bandė savo laimę, stengėsi nuskristi kuo toliau.

Kai visai užtraukė dangų, po Jurijaus Jakovlevo instruktažo, pradėjome tikslaus nusileidimo varžybas. Čia ir man teko palakstyti su rulete.

Pirmus startus kai kurie eidami tūpti, dažnai žemę pasiekdavo su pakaba, nes užeidami nepasiruošdavo nusileidimui. Tačiau su kiekvienu startu visi pilotai jautėsi laisviau, leidosi teisingiau ir tiksliau.

Penki raundai išryškino greičiausiai apsišaudžiusius pilotus. Puikiai abi dienas skraidė 16-metis Robertas Jasiūnas – užmynė ir į taikinio juodą ratelį. Klaipėdiečiai Stasys Gricius ir Mindaugas Ablingis taip pat neatsiliko. Kitas mūsiškis Rimantas Miknys kiek kukliau, bet kaip pradedančiajam, sveikintinas pasirodymas. Iš svečių puikiai startavo Karolis Rūkas, Miroslavas Daškevič.

Manau naujojo „Vakario“ klubo vado Broniaus Bružo pirmas blynas neprisvilo. Dabar belieka pagausinti klubo narių skaičių.

Tai tiek iš artisto evangelijos.