Lietuvos parasparnių čempionato nugalėtojas – Evgenij Blocha

Kaip visada, penktadienį, treniruočių dieną, oras buvo puikus. Rytis nuskrido apie 170km. Deja, prasidėjus čempionatui orai sugedo. Nei šeštadienį, nei sekmadienį jie taip ir nepasitaisė. Pirmas pratimas paskelbtas tik antradienį – į Anykščius per Juostininkus. Oras – puikus, atrodė, bus vieni niekai. Deja – visi, kurie paskubėjo, iškrito pakelėje. Finišavo vienintelis Ženia, skridęs, kaip jis sakė – ‘labai atssargiai’.

Trečiadienį iš ryto oras atrodė gražus, buvo paskelbtas pratimas į Biržus, bet labai greitai dangų užtraukė tamsūs debesys. Ir visgi keletui pavyko nuskristi šiokį tokį atstumą (Rytis nuskrido 28 km), todėl vyriausias teisėjas Gintas Vilkaitis nusprendė dieną užskaityti.

Ketvirtadienį iš ryto lijo, po to šiek tiek pragiedrėjo, visi suskubo į startą, bet startavus pirmiesiems, vėl pradėjo lyti, ir varžybos buvo sustabdytos.

Penktadienį – vėl graži diena, vėjas silpnas, pietvakarių. Pratimas – vėl Biržai. Deja, didžiąją dienos dalį virš Biržų lijo, ir vėliau iškridę taip ir neįveikė lietaus sienos. Finišavo tik dviese – Rytis ir Ženia, ir tai su pirmais lietaus lašais. Tiksliau, iki finišo nedaskrido kelių šimtų metrų, nes sutrukdė lietaus siena.

Visas dienas užduotį pilotams sunkino draudžiama zona virš Pajuostės aerodromo, kur sraigtasparnis mėtė parašiutininkus. Buvo uždrausta skristi tarp Kupiškio ir Raguvos kelių. Keli pilotai pirmą dieną pažeidė šį reikalavimą, (tai buvo nustatyta pagal GPS parodymus) ir buvo nubausti – gavo nulį taškų.

Panevėžyje buvo planuojama surengti du čempionatus, bet dauguma skraidyklių pilotų dalyvauti negalėjo, todėl skraidyklių čempionatą nuspręsta atidėti. Vienintelis atvykęs skraidyklininkas Linuas Česnulevičius dalyvavo kartu su parasparniais.

Šeštadienį Stetiškių aerodrome vyko aviacijos šventė, skirta paminėti Dariaus ir Girėno skrydžio per Atlantą 75-iosioms metinėms. Dalyvavo patys įvairiausi skraidymo aparatai. Ženia ir Tadas pademonstravo parasparnių akrobatikos elementus – helikopterį, sat’ą, ir kt., juos filmavo karinis sraigtasparnis, kuris vaizdą tiesiogiai perdavinėjo į žemę, kur dideliame ekrane visi norintys galėjo matyti mūsų pilotų pasirodymą.

LSPSF info