8-tasis Pasaulio parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatas dovanojo Lietuvai bronzos medalį moterų įskaitoje

121 pilotas iš 19 šalių, 5 varžybiniai raundai egzotiškoje Indonezijoje – tokiomis sąlygomis 8-tajame Pasaulio parasparnių tikslaus nusileidimo čempionate buvo bandoma nustatyti taikliausius pasaulio pilotus.

Lietuvos skraidyklių ir parasparnių sporto federacija (LSPSF) į šį čempionatą išsiuntė 5 narių rinktinę (4 vyrai ir 1 moteris): Jurijus Jakovlevas, Dainius Liegus, Tadas Sidaravičius, Lukas Limantas ir Jolanta Romanenko. Sėkmingai praėję aklimatizacijos periodą ir kelias dienas pasitreniravę, Lietuvos pilotai turėjo kaip reikiant pasistengti, kad kuo tiksliau pataikytų į taikinį: permainingos oro salygos neleido atsipalaiduoti nė minutei.

Šių didelių pastangų ir įdėto darbo dėka Lietuvos pilotė Jolanta Romanenko iškovojo bronzos medalį (užėmė 3 vietą tarp 24 dalyvusių moterų).
Komandinėje įskaitoje lietuviai užėmė 10-tąją vietą – taip pat aukštas rezultatas turint nepilną komandą (įprastai komandą sudaro 7 nariai).

Individualioje įskaitoje lietuviai užėmė šias pozicijas (iš 121):

  • Dainius Liegus – 18 vieta
  • Tadas Sidaravičius – 44 vieta
  • Lukas Limantas – 53 vieta
  • Jurijus Jakovlevas – 55 vieta
  • Jolanta Romanenko – 59 vieta

LSPSF sveikina Jolantą už iškovotą medalį ir visą Lietuvos rinktinę už patekimą į stipriausių pasaulio komandų dešimtuką!

Čempionato rezultatai
Foto reportažas (autorius Dainius Liegus)
Video reportažas (autorius Dainius Liegus)