„Aviacijos miestas” tris dienas šurmuliuos prekybos centre „Panorama”

S. Dariaus ir S. Girėno metais minint skrydžio 80-metį aviatoriai ketina užkrėsti aviacijos virusu kaip galima daugiau žmonių. Pirmą kartą aviacijos miestas įsikurs sostinės laisvalaikio ir pramogų centre „Panorama“ balandžio 12–14 dienomis.

Vasarą aviatoriai organizuos aviacijos švenčių spiečių Lietuvoje, o dabar orlaiviai atskrenda į „Aviacijos miestą“, kuriam pirmasis duris atvėrė laisvalaikio ir pramogų centras „Panorama“. Balandžio 12–14 dienomis „Panoramos“ centre lankytojus pasidomėti aviacija kvies aviatoriai ir orlaiviai. Ilgasparnis sklandytuvas Jantar Standard pirmą kartą bus pademonstruotas mieste. Į 15 m ilgio sparnais besididžiuojančio sklandytuvo kabiną įsitaisyti ir nusifotografuoti galės kiekvienas. Lakūnai paaiškins, kodėl sklandytuvas skrenda, bei supažindins su aviacijos abėcėle.

Renginio organizatoriai – Vilniaus aeroklubas ir žurnalas „Aviacijos pasaulis“ – tikisi, jog abejingų aviacijai nebus. „Aviacijos miestas“ šurmuliuos nuo 10 iki 22 valandos visą savaitgalį. Žurnalo redakcija kasdien keletą kartų rengs popierinių lėktuvėlių varžybas bei vykdys apklausą „Ar S. Dariaus ir S. Girėno skrydis per Atlantą vis dar tebėra svarbus šiandien, po 80 metų“.

„Jau tapo gražia tradicija prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ organizuoti renginius, kurių dalyviai pristato modernius pomėgius. Atvėrę duris „Aviacijos miestui“, kviečiame lankytojus susipažinti su aviatoriais, kurių veržlus gyvenimo būdas atspindi nuolatinį naujovių siekį. Mūsų centras yra atviras visiems, kurie kasdienybėje ieško galimybių atsispirti nuo žemės“, – teigia UAB „Panorama LT“ generalinė direktorė Amelija Rudenko-Navickienė.

„Aviacijos miesto“ ekranuose bus nuolat demonstruojama vaizdo medžiaga, aviaciniai siužetai, filmai. Renginio kulminacija – šeštadienį nuo 13 valandos. Linksmi „Vilniaus aktorių teatro“ įkūrėjai Juozas Gaižauskas ir Sakalas Uždavinys, pasitelkę aviatorių pajėgas, supažindins „Panoramos“ centro lankytojus su sklandymu, vaikų sklandymu, oro balionų, parašiutų, parasparnių, skraidyklių, akrobatinio skraidymo, lėktuvų sportu, pramogomis ir žurnalu „Aviacijos pasaulis“. Pirmą kartą prekybos centre bus pristatomas bepilotis aparatas bei pirmasis lietuviškas palydovas. Tai reta proga ne tik sužinoti daugiau apie aviaciją ir kosmines lietuvių ambicijas, bet ir laimėti daugybę prizų – marškinėlių, žurnalų, knygų ir net skrydžių!

„Renginio tikslas – priartinti mažąją aviaciją prie žmonių. Supažindinsime smalsuolius su sklandymu ir sklandytuvu, kitais skraidančiais aparatais. S. Dariaus ir S. Girėno dvasia – gyva, saugoma aerodromuose. Išbandyti skrydį ir užsikrėsti aviacijos virusu gali kiekvienas lietuvis!“ – sako Vilniaus aeroklubo direktorė Dalia Vainienė.

Apie lietuvių sparnuotas ambicijas daugiausia rašo žurnalas „Aviacijos pasaulis“. Jo redaktorė Vilma Jankienė patikina: „Nėra žmogaus, kuris nežinotų S. Dariaus ir S. Girėno vardų. Norime priminti, kad dar niekada nebuvo taip paprasta pakilti į dangų, kaip šiuo metu – net 30 aerodromų yra atviri kiekvienam žmogui. „Panoramos“ lankytojai apie lietuviškus aviacijos ypatumus galės sužinoti iš pirmų lūpų.“

Daugiau informacijos:
Vilniaus aeroklubo direktorė Dalia Vainienė, mob. tel. 8 615 15060
Žurnalo „Aviacijos pasaulis“ vyr. redaktorė Vilma Jankienė, mob. tel. 8 616 19201